Оферти за кредитни карти през 2023 г

Търсите кредитна карта? Кредитните карти за 2023 г. може да се предлагат с бързи одобрения, лесни заявления, награди за разходи и добри кредитни лимити, тъй като компаниите се опитват да останат конкурентоспособни. Започнете бързо търсене и открийте предимствата на нова кредитна карта днес.

Ако не използвате кредитна карта за ежедневни покупки, сега е моментът. Интензивната конкуренция в индустрията и напредъкът в технологиите направиха кредитните карти по-безопасни и по-полезни за използване от всякога. Интелигентните интернет потребители вече получават невероятни предимства, като се регистрират за нови кредитни карти за няколко минути онлайн.

Ако можете да си позволите да правите покупки в брой или с дебитна карта, защо да използвате кредитна карта? В крайна сметка, няма ли рискове за безопасността при използването на кредитна карта? Кредитните карти не начисляват ли големи годишни такси и високи лихви? Всичко това са често срещани проблеми, които ще бъдат разгледани скоро. Важният момент е следният. Ако не използвате кредитна карта през 2023 г., ще пропуснете може би най-възнаграждаващия начин да правите покупки тази година.

Защо да използвате кредитна карта?

Много хора смятат, че ако могат да правят покупки в брой или с дебитна карта, тогава няма причина да получават кредитна карта. Въпреки това има няколко причини, поради които използването на кредитна карта може да бъде по-добра алтернатива на пари в брой и дебитни карти:

  1. Много кредитни карти позволяват на купувачите да печелят изключителни награди и връщане на пари за ежедневните разходи.
  2. Повечето кредитни карти предоставят на потребителите застрахователни предимства, от застраховка за пътуване до защита на покупките.
  3. С кредитна карта не е нужно да плащате за покупките си веднага. Всъщност обикновено можете да изчакате между 20-55 дни (в зависимост от конкретната кредитна карта), преди да платите, без да ви бъде начислена лихва. И ако имате нужда от повече време за плащане, това също е добре, просто ще бъдете обект на лихвени такси.

Награди за кредитни карти

Едно от най-големите предимства на получаването на кредитна карта е фактът, че можете да печелите награди за ежедневните си разходи. Тези награди наистина се увеличават с времето. Обичайно е притежателите на карти да печелят безплатни полети, хотели, карти за подаръци и значителни пари обратно само за използването на тяхната карта.

Как е възможно? За да приемат кредитни карти, фирмите трябва да плащат малка такса на компанията за кредитни карти всеки път, когато се извършва плащане. Компаниите за кредитни карти печелят много печалби по този начин и споделят малко от тези печалби с вас, потребителя, като връщат награди за вашите разходи.

Тъй като индустрията с кредитни карти е доста конкурентна, много компании ще предложат на потребителите и атрактивни бонуси при регистрация. Тези бонуси понякога могат да струват стотици долари, обикновено при спазване на някои доста прости изисквания за разходи през първите 3-6 месеца.

Застрахователни обезщетения

Ако обичате да пътувате, кредитната карта е безсмислена работа. В допълнение към наградите за пътуване, които можете да спечелите от разходите си, голямо количество кредитни карти ще предлагат някакъв вид застраховка за пътуване като предимство с вашата карта. Обикновено, ако платите добра сума от пътуването си с помощта на кредитната карта, компанията за кредитни карти ще ви застрахова срещу проблеми, които могат да възникнат по време на вашите пътувания.

Разсрочени плащания

Друго голямо предимство на кредитната карта е възможността за отлагане на плащания без лихви. Това означава, че когато купувате нещо с кредитната си карта, всъщност няма да е необходимо да използвате спестяванията си, за да го платите веднага.

Мнозина смятат, че всички кредитни карти носят скъпи лихви. Но докато изплащате картата си навреме за всеки отчетен период, няма лихва. Всяка кредитна карта има свой собствен период на безлихвен кредит, така че ще искате да проверите това внимателно, когато кандидатствате за карта. Ако се окажете в затруднено финансово положение и трябва да плащате по-дълго, това е добре. Просто ще трябва да плащате лихва всеки месец, остатъкът остава неплатен.

Съображения за безопасност

Лесно е да се притеснявате, че ако кредитната ви карта бъде изгубена, открадната или по друг начин компрометирана, може да имате големи проблеми. Съвременните технологии обаче направиха кредитните карти безопасен избор. Когато пазарувате онлайн, обичайно е картите да имат ефективни мерки за сигурност. Ако компания за кредитни карти идентифицира скорошна транзакция, която смята за голяма или необичайна, тя често ще ви уведоми чрез имейл или текстово съобщение или напълно ще блокира транзакцията. Ако по някаква причина измамна транзакция премине през вашата карта, има лесен процес, който да следвате, за да отмените тези транзакции, така че да не носите отговорност за такса, която не сте направили.

Освен това, ако имате откраднати пари, те са изчезнали завинаги. Ако номерът на вашата кредитна карта бъде откраднат (или изгубен), можете просто да накарате компанията за кредитни карти да анулира вашата карта и да ви изпрати нова с нов номер.

Приготвяме се да започнем

Ако сте готови да разгледате по-отблизо някои конкретни кредитни карти на пазара, това е много лесно. Най-добрият начин да започнете е да извършите онлайн търсене и да сравните предимствата и недостатъците на многото различни налични карти. Някои кредитни карти имат изисквания за минимален доход, така че трябва да обърнете внимание на това, за да сте сигурни, че отговаряте на условията. Като цяло не би трябвало да е твърде трудно да намерите страхотна и възнаграждаваща кредитна карта, която отговаря на вашите специфични нужди.